Pui cu legume si sos alb cu oregano

de laura_n in Pui, 18 Noi 2012 | 5720 vizualizari

 

Ceva rapid si gustos pentru teroristii mei. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • o punga legume congelate( porumb, mazare, morcov, orez, ciuperci)
  • un piept pui dezosat (cam 600 gr)
  • ulei masline
  • un cub unt
  • 2 lg faina
  • 400 ml lapte
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si sos alb cu oregano:

SE spala pieptul de pui si se usuca cu un servet. Se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei masline.

Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga legumele si se amesteca putin cu lingura ca sa se imprastie uniform in tigaie. Se sareaza dupa gust si din cand in cand se mai adauga putina apa cat sa sfaraie legumele.

Intr-o cratita se pune la topit un cub de unt, dupa ce s-a topit, se adauga faina si se lasa un pic sa se rumeneasca, apoi se adauga laptele putin cate putin si se amesteca pana se obtine un sos alb. Se sareaza, se pipereaza si se adauga o lingurita oregano. Se mai lasa putin la fiert si se da deoparte, cu un capac deasupra.

Se serveste cate o portie de pui cu legume, se toarna deliciosul sos deasupra si se completeaza cu castraveti in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si sos alb cu oregano" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi